Verwarmingsinstallateur Antwerpen

Als u op zoek bent naar een betrouwbare en ervaren verwarmingsinstallateur voor de centrale verwarming van uw woning in Antwerpen of omgeving, bent u bij Remi Theunis absoluut aan het juiste adres. 

Zaakvoerder Remi Theunis is meer dan 40jaar actief in de verwarmingssector en kan zodoende terugvallen op vele jaren ervaring als verwarmingsinstallateur. Als erkend Cerga-installateur en geregistreerd aannemer bieden wij u een uitstekende service op het gebied van installatieherstelling en onderhoud.

Verwarmingsinstallateur voor alle soorten centrale verwarming

Hoge rendementsketels

Dit type verwarmingsketel haalt zijn hogere rendement (hoger dan de klassieke verwarmingsketels) uit de recuperatie van warmte uit de rookgassen die vrijkomen bij de verbranding. Op die manier gaat er minder opgewekte warmte verloren via de schoorsteen.

Condensatieketels

Een condenstatieketel is ook een hoge rendementsketel en werkt in de basis op dezelfde manier. Maar, hij gaat nog een stapje verder. De rookgassen worden zodanig afgekoeld dat de waterdamp vloeibaar wordt (condenseert). Hierdoor gaat er totaal geen warmte (en dus energie) meer verloren.

Soorten brandstof voor uw verwarming

Of u voor de verwarming van uw woning in Antwerpen nu kiest voor een hoge rendementsketel of voor een condensatieketel. Ze zijn beide verkrijgbaar op gas of op stookolie.

Theunis Remi uw verwarmingsinstallateur in Antwerpen

Plaatsing of vernieuwing centrale verwarming

U kan bij ons terecht voor de vernieuwing of plaatsing van uw centrale verwarming op stookolie of gas in Antwerpen of ruime omgeving.

Wij plaatsen en onderhouden condensatieketelshoge rendementsketels

op aardgas en stookolie.

Omschakelen van stookolie naar gas

Indien u voor uw centrale verwarming in Antwerpen wenst om te schakelen van stookolie naar gas bent u bij ons aan het juiste adres. Wij doorlopen met u heel het proces en onderhouden het contact met de netbeheerder (leveringscontract, afspraak voor openzetten meter, enz).  Vermits wij als verwarmingsinstallateur gehabiliteerd zijn maken wij ook de gaskeuring voor u in orde.

We demonteren de bestaande installatie en plaatsen uw nieuwe installatie op gas in uw woning in Antwerpen of omgeving.

Radiatoren plaatsen of vernieuwen

Wil u nieuwe verwarmingselementen, moderne of designradiatoren plaatsen. Wij maken samen met u de keuze en zoeken naar de juiste oplossing.

Chauffagist voor onderhoud en herstellingen in Antwerpen

Hoe vaak onderhoud?

Volgens de Belgische wet bent u verplicht uw cv-ketel regelmatig te laten onderhouden.

Voor centrale verwarming op gas is dit om de 2 jaar (tenzij anders vermeld in uw huurcontract) en voor installaties op stookolie elk jaar.

Waarom onderhoud cv belangrijk is

Zoals eerder aangegeven, is het onderhoud van uw cv-ketel verplicht. Maar dat is uiteraard niet de enige reden waarom uw uw ketel regelmatig moet laten onderhouden.

Een goed en regelmatig onderhoud is belangrijk voor uw veiligheid (denk maar aan eventuele problemen met schadelijke gassen). Daarenboven gaat een goed onderhouden ketel ook veel langer mee.

Onderhoud is dus belangrijk voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw ketel.

Uw chauffagist voor in onderhoud gas- of stookolieketel

Wij, als ERKEND CERGA-INSTALLATEUR voeren het onderhoud van uw cv-ketel op professionele wijze uit. 

Zowel voor centrale verwarmingsinstallaties op stookolie als op gas. Na het onderhoud ontvangt u van ons een officieel reinigings- en verbrandingsattest.

U kan ons steeds telefonisch bereiken om hiervoor een afspraak te maken op 03/658.89.53 of via dit contactformulier

Offerte bij chauffagist in Antwerpen

Is alleen het beste goed genoeg en staat u op een piekfijne service? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor meer info en/of een vrijblijvende offerte voor de verwarming in uw woning in Antwerpen of omgeving.