Centrale verwarming

Een goed werkende centrale verwarming is onmisbaar. U wilt liever niet dat uw centrale verwarming het begeeft, en al zeker niet tijdens de koude wintermaanden. Daarnaast is de verwarmingsketel in vele gevallen ook de leverancier van sanitair warm water. Dus wanneer in dat geval de ketel hapert, zit u niet alleen zonder verwarming, maar ook zonder warm water voor uw douche, bad en lavabo's.

Dat bewijst nog maar eens het belang van een goede centrale verwarming die goed geplaatst is en op de juiste manier onderhouden wordt.

Soorten verwarmingsinstallaties

Er bestaan voor uw centrale verwarming verschillende mogelijkheden. Gezien de hoge energieprijzen, kiest u uiteraard best voor een zo energiezuinig mogelijke installatie. We zetten enkele goede keuzes op een rijtje.

Hoge rendementsketels

Dit type verwarmingsketel haalt zijn hogere rendement (hoger dan de klassieke verwarmingsketels) uit de recuperatie van warmte uit de rookgassen die vrijkomen bij de verbranding. Op die manier gaat er minder opgewekte warmte verloren via de schoorsteen.

Condensatieketels

Een condensatieketel is ook een hoge rendementsketel en werkt in de basis op dezelfde manier. Maar, hij gaat nog een stapje verder. De rookgassen worden zodanig afgekoeld dat de waterdamp vloeibaar wordt (condenseert). Hierdoor gaat er totaal geen warmte (en dus energie) meer verloren. Soorten brandstof voor uw verwarming

Of u voor de verwarming van uw woning in Schoten nu kiest voor een hoge rendementsketel of voor een condensatieketel. Ze zijn beide verkrijgbaar op gas of op stookolie.

Omschakeling van stookolie naar gas

Indien u wenst om te schakelen van stookolie naar gas bent u bij ons aan het juiste adres. We demonteren de bestaande installatie en plaatsen uw centrale verwarming op gas.

Wij doorlopen met u heel het proces en onderhouden het contact met de netbeheerder (leveringscontract, afspraak voor openzetten meter, enz).  

Vermits wij gehabiliteerd zijn maken wij ook de gaskeuring voor u in orde.

Onderhoud centrale verwarming

U kunt bij ons ook terecht voor het verplichte onderhoud van uw centrale verwarming. Zo bent u altijd in orde en hoeft u zich geen zorgen te maken over problemen met uw verwarmingsinstallatie.

Centrale verwarming herstellen

Toch problemen met uw centrale verwarming? Geen zorgen, onze depannagedienst staat 7 dagen op 7 ter uwer beschikking!

Contacteer ons voor meer info of vraag een vrijblijvende offerte aan voor uw centrale verwarming.