Onderhoud mazoutketel Kapellen

U woont in Kapellen of omstreken en u heeft een mazoutketel voor de verwarming van uw woning. Dan bent u wellicht op zoek naar een betrouwbare chauffagist om uw ketel op regelmatige basis te onderhouden en te reinigen.

Waarom regelmatig onderhoud belangrijk is

U vraagt zich misschien af waarom uw mazoutketel een onderhoud nodig heeft, ook al werkt hij op het eerste zicht nog prima. Daar zijn tal van redenen voor. Het onderhoud ervan is net belangrijk om problemen te voorkomen.

Met een deskundig onderhouden mazoutketel bent u zeker van:
  • maximale energieprestaties (een lager verbruik dus)
  • een langere levensduur
  • een optimale veiligheid (kleinere kans om koolstofmonoxidevergiftiging)
  • minder kans op defecten en pannes

Het onderhoud van een mazoutketel in een notendop

Controle en reinigen

We beginnen met een uitgebreide controle van het toestel. Daarbij reinigen we de onderdelen nauwkeurig. We kijken ook naar de staat van het toestel. Voldoet het nog voor een veilig en kwalitatief gebruik? Ook kijken we naar de verluchting van de stookplaats en meten we de waarden in de verbrandingslucht.

Afstellen

Met de waarden die we op de rookgasmeter zien, kunnen we het toestel correct afstellen.

Attesten

Na de controle en het onderhoud maken we een reinigings- en verbrandingsattest voor uw mazoutketel in uw woning in Kapellen op. Zo bent u niet alleen zeker van een perfect werkende mazoutketel die volledig veilig in gebruik is, maar bent u ook wettelijk in orde. De attesten van de laatste twee jaar moet u bijhouden.

Hoe vaak moet mazoutketel onderhoud krijgen?

Mazoutketels (oftewel ketels op stookolie) moet in Belgiƫ, en dus ook in Kapellen en omgeving, elk jaar een onderhoud krijgen.

Mazoutketel laten onderhouden?

Centrale Verwarming Remi Theunis is een bedrijf met zelfwerkend patroon en meer dan 20 jaar een vaste waarde in Schoten en omliggende gemeenten. Zaakvoerder Remi Theunis is meer dan 40 jaar actief in de verwarmingssector en kan terugvallen op een jarenlang opgebouwde expertise.

Remi Theunis is dan ook de geknipte persoon om de mazoutketels van uw woning in Kapellen of omgeving te laten onderhouden en indien nodig herstellen.

Contacteer ons voor meer uitleg en prijzen.

Remi Theunis is uw partner voor verwarming in SchotenAntwerpenBrasschaatMerksemSchildeBrechtSint-Job-in-'t-GoorWijnegemWommelgemKapellen...